М’ясо за 2017-й рік зросло в ціні на 40%

За 2017-й рік індекс м’ясного кошику (сало, свинина, ковбаса варена, куряча тушка, філе, яловичина) виріс на 40%.

Про це повідомив генеральний директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.

«За рік індекс м’ясного кошику виріс на 40%. Всі види м’яса подорожчали за рік від 29% до 80%, а саме: сало — на 80%, свинина — на 55%, ковбаса варена — 34%, курка в тушці — на 31%, філе курки — 30%, яловичина — на 29%. у порівнянні з минулим роком, свинина додала в ціні 39 гривень/кг, сало — 32 гривень/кг, яловичина — 26 гривень/кг, ковбаса варена і філе курки — по 21 гривень/кг, а курка в тушці — 13 гривень/кг», — написав Дорошенко.

За словами Дорошенко, станом на кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити за 117 гривень за кілограм, свинини — за 110 гривень, філе курки — за 92 гривень, вареної ковбаси — за 83 гривень, сала — за 72 гривень, а тушку курки — за 55 гривень.

Загальна ціна м’ясного кошика становить 529 грн, в порівнянні з 377 грн у 2017-му році.