Тости з джемом: рецепт сніданку для вихідного дня

У вихідний святковий день потіште себе смачним сніданком – тостами з джемом, який можна приготувати з будь-яких інших ягід або фруктів.

Інгредієнти:

Вершки – 150 мл;

Яйця – 4 шт.;

Цукор – 50 г;

Мелена кориця – 1/2 ч.л.;

Вершкове масло – 1 ст.л.;

Рослинна олія – 2 ст.л.;

Хліб для тостів – 4 скибочки;

Камамбер – 125 г;

Ягоди/або абрикоси для подачі.

Читайте також: Смузі зі слив: три смачні рецепти

Для джему:

Абрикоси 200 г;

Цукор 75 г;

Вода 100 мл;

Сік половини лимона.

Рецепт приготування тестів з абрикосовим джемом

1. Для джему абрикоси ретельно очищаємо від кісточок і нарізаємо шматочками.

Додаємо цукор, воду та сік лимона. Варимо на середньому вогні 15-20 хвилин, консистенція повинна загустіти. Час від часу акуратно знімаємо пінку. При бажанні готовий джем збиваємо блендером до однорідності і даємо йому охолонути.

2. Збиваємо яйця з вершками, цукром і корицею до однорідності. В отриману суміш викладаємо по одному тосту і даємо їм просочитися протягом хвилини.

3. Обсмажуємо тости на суміші рослинної олії і вершкового масла до золотистого кольору по 2-3 хвилини з кожного боку.

4. На готові тости викладаємо по столовій ложці джему та кілька скибочок сиру. За бажанням можна прикрасити скибочками свіжих абрикосів або ягодами.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *